Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

Rani tretman ne ublažava simptome autizma

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Rani tretman ne ublažava simptome autizma on Fri Oct 08, 2010 7:53 am

Gost


Guest27.05.2010.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji sugerira kako pomaganje autističnoj djeci u učenju komunikacije ne dovodi do popravljanja simptoma autizma.

Unatoč tome, ovakvi tretmani koriste interakciji između roditelja i djece s autizmom, kažu znanstvenici s University of Manchester nakon praćenja 152 ispitanika tijekom jedne godine.

Autizam i slični poremećaji pogađaju jedno od 100 djece, napominju istraživači u znanstvenom časopisu The Lancet.

Najčešći simptomi autizma uključuju poteškoće u održavanju društvenih odnosa, spor razvoj jezičnih sposobnosti te repetetivne obrasce ponašanja.

I Z V O R

mirka

avatar
Ne znam šta bi rekla... ipak mi je to nekako pregeneralan zaključak....
Mada je istina je da se u neke djece stereotipije znaju preoblikovati u drugu stereotipiju (npr. riješiš stereotipije povlačenja jezika ali se javi stereotipija prstima itd.).
No, ipak, najvažnije je da se poboljšava interakcija između majke i djeteta!

zelee

avatar
obožavam znanstvena istraživanja bilo koje vrste, rezulate prilagodiš svojoj početnoj hipotezi koju trebaš potvrditi ili odbaciti s tim da je se postavlja u 95% slučajeva na način da se potvrdi i to u svim granama znanosti. Još bolje je kada istražuješ nešto što nitko prije nije dovoljno istražio i eto ti znanstveni doprinos i temelj za objavu znanstvenog članka... study , zaključak rezultate istraživanja uzeti ozbiljno kada je potvrđeno sa još bar 2 dodatna istraživanja koja daju jednake rezultate...nije uvijek ovako ali u principu je... Cool

Gost


Guest

zelee

avatar
Cool hvala andrij...

e-da-hm


...... ja obožavam na dokazima temeljena istraživanja, pa nema namištanja, osim toga već više od desetljeća se ne radi "laboratorijski" s ljudima, a kamo li s dicom..... bar tako kažu..... Rolling Eyes

UrchinStar47

avatar
e-da-hm wrote:...... ja obožavam na dokazima temeljena istraživanja, pa nema namištanja, osim toga već više od desetljeća se ne radi "laboratorijski" s ljudima, a kamo li s dicom..... bar tako kažu..... Rolling Eyes
Napraviti duplo slijepu studiju s kontrolnom grupom da bi se vidjelo funkcionira li nesto je odgovorno, i nuzno u bilo kakvoj medicinskoj praksi, te sluzi utvrdjivanju djelotvornosti onog sto se radi, i nije nista slicno pokusima na djeci kakvi su se nekad radili.

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum