Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

Škola vrši pritisak na roditelje(djete s elementima autizma)

Go down  Message [Page 1 of 1]

posebna mama


Molim pomoć,ako mi netko može odgovoriti Crying or Very sad
Moje djete ide u odjeljenje za djecu s posebnim potrebama.Dijagnoza je ADHD s elementima autizma.U dogovoru sa psihijatricom koristio je rispolept,pa je nakon nekog vremena ukinut i propisan je Normabel(po potrebi).Dok je koristio Rispolept nije bilo nikakvih pozitivnih pomaka,osim pospanosti,ali što se tiće koncentracije na nastavi i smirenosti nije bilo nikakve koristi od lijeka.E sad,on je nemiran na nastavi: šeta,izlazi na hodnik,ponekad ne da učiteljici da mu pregleda knjige i bilježnice.Uglavnom,vrijeme provedeno u školi njemu je prava muka.U zadnje vrijeme učiteljica je počela vršiti pritisak na nas roditelje(na fin,kulturan način),da mu se MORA promjeniti ili pojačati terapija i počela je spominjati i centar za socijalnu skrb.Mene konkretno zanima može li škola ili centar za socijalnu skrb natjerati roditelje i dijete na korištenje lijekova,samo zato da bi dijete bilo pospano na nastavi tj. da ne ometa druge??Ako roditelji ne pristanu na to koje su posljedice i koja je uloga CZSS u svemu tome?? Može li se djete izbaciti iz škole?

annabell


Ja nisam stručnjak ali ti 100% mogu reći da te nitko, ali baš NITKO (nikakva institucija ni osoba) NE MOŽE natjerati da daješ svom djetetu psihijatrijski lijek. Ono što oni eventualno mogu je preporučiti djetetu drugu školu koja se bolje snalazi sa ovom vrstom problema (ali dobro pazite da dijete ne ostane zakinuto na obrazovanju). Ja nebi dozvolila da me se ucjenjuje sa korištenjem lijeka tim više što je puno pisano o štetnosti navedenog lijeka i većina roditelja djece sa ADHD-om ga ne želi koristiti. CZSS vam ne može također ništa jer bi njima trebalo biti važno da se o svom djetetu normalno brinete , da nije zanemareno, da živi u normalnim uvjetima i sl. Svakako njihova uloga nije u tome da odlučuju hoće li dijete koristiti lijek .
Umjesto tih jakih lijekova ja bih eventualno pokušala sa Omegom, B komplexima i slično što mu neće naštetiti.

MBee


posebna mama wrote:Uglavnom,vrijeme provedeno u školi njemu je prava muka.

Obzirom na ovo ja bih na vašem mjestu potražila prikladniju školsku ustanovu.

posebna mama


Hvala vam na odgovorima Wink .Stvar je u tome da dijete već ide u odjel za djecu sa posebnim potrebama i da ga nemam kuda prebaciti,osim možda u Zagreb,ali to bi zbog udaljenosti bilo neizvedivo.Ma bili smo danas sin i ja kod psihijatrice i propisala mu je neke kapi(rispo-nešto,)nisam točno zapamtila,a lijek bi trebao stići sutra u ljekarnu.Budem svakako pogledala na na netu šta piše o njemu. Rekla mi je i doktorica sama da se dijete ne može šopati lijekovima samo zato da bi bilo mirno na nastavi,i da se sa obzirom na njegovu dijagnozu škola i učitelji trebaju prilagođavati njemu.I sama je otvoreno rekla da sa lijekovima za ADHD nema baš pozitivna iskustva,uglavnom koliko koriste da još više štete sa druge strane,a da on nema velikog prostora za korištenje lijekova za smirenje s obzirom na to da troši i Depakine Crono koji se jednostavno ne smije koristiti u kombinaciji sa nekim lijekovima.Ne znam ni sama,probat ću sa tim kapima,možda mu i pomogne.Imamo kontrolu opet za 3 tjedna,pa budemo vidjeli kako dalje....

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum