Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

Uskoro u Hrvatskoj? Američka vlada odobrila 'čipiranje' djece s autizmom

Go down  Message [Page 1 of 1]

Pepita

avatar
Admin
Senator Charles Schumer se odlučio na inicijativu nakon što je američka javnost pratila tragičnu priču Avontea Oquenda, autističnog mladića koji je nakon što je odlutao iz škole pronađen mrtavAmerička vlada pristala na financiranje elektroničkih uređaja za praćenje odlutale djece s autizmom.

Inicijativu je započeo senator Charles Schumer koji je progurao zakonske akte koji su omogućili prebacivanje 10 milijuna dolara ministarstvu pravosuđa za financiranje projekta elektroničkih uređaja za monitoring odlutale djece s autizmom i drugim razvojnim poremećajima. Projekt je sličan već postojećem projektu ministarstva pravosuđa koji je omogućio praćenje starijih s Alzheimerovom bolesti.
Senator Schumer se odlučio na inicijativu nakon što je američka javnost pratila tragičnu priču Avontea Oquenda, autističnog mladića koji je nakon što je odlutao iz škole pronađen mrtav.
Istraživanja pokazuju da je više od polovice djece s autizmom sklono lutanju. Elektronički uređaji za praćenje se mogu nositi kao narukvice ili prišiveni u odjeću. U slučaju djetetova nestanka, škola ili obitelj će kontaktirati tvrtku koja je i proizvela uređaje, a oni će u suradnji s policijom detektirati nestalu osobu.

Nadamo se da neće biti zloupotrebe uređaja i da se neće kršiti indivudalna prava mladih s autizmom.

B. Šutalo

Objavljeno 02.02.2014 IN-Portal


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum