Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

Ova mala biljka dogurat će daleko

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Ova mala biljka dogurat će daleko on Sat Nov 29, 2008 9:58 pm

Pepita

avatar
Admin
Naslov članka “This little plant will grow far “

Objavljeno u European magazine, 22-28 veljače 1996.

Modrozelene alge su prisutne od davnih vremena
- sad se u njima možda krije ključ naše budućnosti, kaže Theodor TroevKako se dokazi da nekoj industrijski proizvedenoj hrani nedostaju hranjivi sastojci neophodni za ljudsko zdravlje i sreću množe, mnogi ljudi okreću se dijetetskim dodacima, a jedan od najegzotičnijih je u obliku modrozelenih algi koje se opisuju kao najkompletnija hrana iz prirode.

Postoji nekoliko stotina vrsta modrozelenih algi, koje su bile prvi oblik života koji se pojavio na Zemlji, a neke su toksične. Jedna, Aphanizomenon flos- aquae (AFA) je jestiva za ljude. Sadrži mnoge vitamine i minerale i svih osam aminokiselina koje tvore bjelančevine u lako asimilirajućem obliku.

Pobornici te alge tvrde da su njene dobrobiti, od općeg tonika do jakog djelovanja na imuni sustav, pa čak i lijek za alergije, čir na želucu i šećernu bolest. Jedan od zagovornika AFA alge je David Howell koji sa svojim kolegom Robertom Davidsonom vodi dva homeopatska koledža u Ujedinjenom Kraljevstvu i jedan na Islandu. Howell priznaje da velike tvrdnje u korist algi mogu izazvati skepticizam: «Kao vlasnik trgovine zdravom hranom», kaže, «vidio sam toliko proizvoda za koje se tvrdilo da su odlični, a završili su kao ne baš najbolji».

Howell se uvjerio u vrijednosti AFA algi zbog iznenadnog poboljšanja kod nekih pacijenata koje je liječio homeopatski. Oni su uzimali i modrozelene alge: «odjednom je liječenje imalo bolje rezultate», kaže Howell.

«Zaključili smo da, premda smo prepisali adekvatne homeopatske lijekove, njihova tijela nisu imala pravu nutricionističku ravnotežu da bi ih iskoristila. Kad su počeli jesti alge, lijekovi su počeli djelovati kako smo se nadali.»

Howell je lansirao formulu pod nazivom Green Energy (Zelena energija), kombinaciju AFA algi (koja prirodno uspijeva u Klamatskom jezeru u Oregonu, SAD), spiruline (umjetno uzgojene modrozelene alge) i alfaalfe (ili lucerna).

Howell, vjeruje da, za razliku od drugih dodataka koji jednostavno otklanjaju neke nedostatke, «ove alge pomažu da tijelo radi učinkovitije pa tako absorbiramo više vitamina i minerala iz druge hrane koju konzumiramo».

Kako god da djeluje, sve je više onih koji se obraćaju na taj dodatak kojeg mogu uzimati svi, uključujući djecu i trudnice.

Mahak Wasserscheidt, dietetičar iz Hamburga koristio je alge da bi izliječio kroničnu candidu, kvasnu gljivicu koja uništava probavni sustav. Osiguravajući hranjive tvari koje pomažu crijevima da proizvedu dobre bakterije, izgleda da su alge pobijedile candidu, koja inače može ostati u probavnom sustavu godinama.

Jedna teorija kaže da, osim što priskrbljuje jednu dozu hranjivih tvari koje nekim ljudima nedostaju- B vitamine, zink, magnezij, željezo i masne kiseline - alge pomažu i u oksigenaciji tijela. To pomaže boljem prijenosu hranjivih tvari do organa kojima su potrebni. Prema Penny Davenport, neovisnoj nutricionistici, okisgenirajući učinak modrozelenih algi može biti posljedica njihovog djelovanja na zagađivače: «U današnje vrijeme tijelo ima vrlo malo kisika jer je zagađenje sveprisutno. Alge se vežu na teške metale da bi ih odstranile iz tijela.»

Tvrdnje u svezi algi idu još dalje. Dr. Gabriel Cousens, američki nutricionist i zagovornik modrozelenih algi izjavio je: «Možda je najveća vrijednost AFA algi u njihovom pozitivnom učinku na hipofizu, epifizu i hipotalamus u mozgu. Izgleda da ima neki posebni učinak na energetiku mozga i njegovu funkciju.»

On ne nalazi drugo objašnjenje za iznenadno ozdravljenje jednog pacijenta koji je bolovao od kronične depresije nakon uzimanja algi i iznenadnu sposbnost autističnog četverogodišnjeg djeteta da progovori nakon otprilike mjesec dana uzimanja AFA algi.

Ovakvi slučajevi potaknuli su ga da ispita moguće učinke na Alzheimerovu bolest, kod koje funkcije mozga degeneriraju. Nakon šest mjeseci na AFA algama, 66- godišnja žena koja je bolovala od Alzheimerove bolesti sedam godina pokazala je znakove poboljšanja; 64- godišnji advokat s trogodišnjim iskustvom te bolesti zbog koje je rapidno propadao, nakon jednog mjeseca na jakoj dozi algi stabilizirao se. Ako se ovi podaci mogu ponoviti u kliničkim eksperimentima, tada ćemo za tri milijarde godina staru algu moći reći sa sigurnošću da je hrana za budućnost.


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

2 Re: Ova mala biljka dogurat će daleko on Sat Nov 29, 2008 11:40 pm

Gost


Guest
Di se može zbavit te alge?

Dokaz da smo zatrovali djecu - čim se počnu rješavat toksina iz ogranizma počnu napredovat.

3 Re: Ova mala biljka dogurat će daleko on Sun Nov 30, 2008 7:37 am

Gost


Guest
AFA alga i i jos o algi...klasicna medicina ili...

4 Re: Ova mala biljka dogurat će daleko on Sun Nov 30, 2008 11:13 am

anni

avatar
Mi dajemo vec tri godine Chlorella Alge( Hlorela) i nemamo nikakvih negativnih pojava. Sada dajemo pojacane sa divljivim lukom i navodno u toj kombinaciji koja ide preko mozdane barijere pomaze se mozak cistiti od toksine. Uz to dajemo i alfa lipon kiselinu.

5 Re: Ova mala biljka dogurat će daleko on Sun Nov 30, 2008 12:53 pm

Gost


Guest
Di kupuješ te alge

6 Re: Ova mala biljka dogurat će daleko on Wed Dec 03, 2008 12:37 pm

Gost


Guest
andrij kod njih mozes narucit alge. prosvrljaj po stranici ima jos detaljniji clanaka.

7 Re: Ova mala biljka dogurat će daleko on Wed Dec 03, 2008 1:45 pm

Gost


Guest
ancy wrote:andrij kod njih mozes narucit alge. prosvrljaj po stranici ima jos detaljniji clanaka.

8 Re: Ova mala biljka dogurat će daleko on Sun Jun 21, 2009 1:20 pm

Pepita

avatar
Admin
Mikroalge

Gabriel Cousens, dr. med.

U drugom slučaju, četverogodišnji nijemi dječak, kojemu je prethodno dijgnosticiran autizam, progovorio je nakon mjesec dana redovitog uzimanja AFA-e. Ovi jedinstveni slučajevi podržavaju moju tvrdnju da AFA ima određeni specifični učinak na metabolizam i funkcije mozga.

Pročitaj sve


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

9 Re: Ova mala biljka dogurat će daleko on Sun Jun 21, 2009 3:44 pm

Gost


Guest
koristi li itko sa ovog foruma?

postoji li studija sa više djece?

10 Re: Ova mala biljka dogurat će daleko on Sun Jun 21, 2009 7:34 pm

Gost


Guest
neke alge je koristila ani iz minhena

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum