Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

Novi pravilnik-Prava roditelja

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Novi pravilnik-Prava roditelja on Fri Feb 20, 2009 10:14 am

Pepita

avatar
Admin
PRAVILNIK O UVJETIMA I POSTUPKU ZA STJECANJE PRAVA ZAPOSLENOG RODITELJA ILI SAMOZAPOSLENOG RODITELJA DJETETA S TEŽIM SMETNJAMA U RAZVOJU NA DOPUST ILI NA RAD U SKRAĆENOM RADNOM VREMENU RADI NJEGE DJETETA


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

2 Re: Novi pravilnik-Prava roditelja on Fri Dec 04, 2009 6:19 pm

MBee


Dakle ako nakon ovog što je Pepita stavila ima još pitanja vičite!
Odete u HZZO predate sve potrebne papire i čekate rješenje Komisije (dijete se ne pregledava, odlučuju na temelju priloženih papira).

3 Re: Novi pravilnik-Prava roditelja on Fri Dec 04, 2009 10:54 pm

Gost


Guest
Roditelj koji ima dvoje djece ?

Ja sam dosadna ... al nemogu prihvatiti nikako da na dvoje djece oba roditelja nemogu koristiti pravo na dopust...ili skraćeno radno vrijeme .To je pravo roditelja ,ali pravo i djeteta !

4 Re: Novi pravilnik-Prava roditelja on Mon May 24, 2010 1:28 pm

matanica


Imam pitanje, molim vas ako netko zna da mi odgovori jer mi se u pravnoj službi hzzo nitko ne javlja. Prije 2 tjedna smo predali zahtjev na hzzo za skračeno radno vrijeme jer je malac primljen u suvagov vrtić na 5 sati. Dg je miješani poremečaj jezičnog razumijevanja i izražavanja; disarmonični psihomotorni razvoj. U međuvremenu smo saznali da mlađe dijete (sada ima 11 mj) ima alergiju na hranu (još čekamo neke nalaze). Na jesen bi mlađi krenuo u jaslice i sada si mislim kako će to izgledati, ionako je stalno bolestan, još prehrana po specijalnom režimu. Zato smo pomislili da bi najbolje bilo ostati kod kuće s mlađim djetetom i odvoditi starijeg u vrtić i iz njega. Može li se promijeniti zahtjev, tj. ako mi recimo odobre pravo na skraćeno radno vrijeme, da li ja kasnije ako nam to neće biti izvedivo mogu zatražiti produženi porodiljni za njegu djeteta ili je to sada gotovo?

5 Re: Novi pravilnik-Prava roditelja on Mon May 24, 2010 1:42 pm

Pepita

avatar
Admin
Može li se promijeniti zahtjev
Može.
-to pravo je dopust do 7./odnosno 8. godine i imas pravo raditi 4 sata ili koristiti dopust-na tebi je da odlucis
A kad budes htjela poceti koristiti javit ces se svojoj socijalnoj radnici i predati novi zahtjev u kojem ces napisati da zelis koristiti dopust/bolovanje


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

6 Re: Novi pravilnik-Prava roditelja on Sat Sep 04, 2010 12:27 am

matanica


Hvala Pepita na odgovoru! Nažalost, malca na kraju nisu primili u Suvagov vrtić iako nam zapravo nitko nije niti objasnio da nakon sve ove procedure s komisijama i prikupljanja nalaza i papira postoji mogićnost da nas odbiju. Meni je odobreno radno vrijeme od 4 sata i po tome me i plačaju iako znam ostajati i duže na poslu jer mi poslodavac još nije osigurao uvjete da se moje radno mjesto pokrije. Sada imamo novi problem. Malac je upisan u redovan program u gradskom vrtiću (10 satni program) i ide u vrtić od 2008. god. Ovaj tjedan smo ga (nakon 2 mj izbivanja) počeli dovoditi u vrtić i ostajao je do spavanja jer sam ja na godišnjem. On se inače dobro snalazi, rado odlazi u vrtić, sve bolje komunicira, više ne nosi pelenu i zapravo s njim nema nekih većih problema osim kada ga uhvati njegova faza hiperaktivnosti a to nije svaki dan. Ja sam stekla dojam da su ga u vrtiću već otpisali i sada su počeli problemi. Nakon razgovora s vrtičkom logopedicom koja od početka samo skuplja papirologiju i nove nalaze koje smo dobili u drugim ustanovama a nije se udostojala niti jedan jedini put u 2 godine njegovog boravka u vrtiću poraditi na djetetu; pozvani smo kod ravnateljice na razgovor. Moram donjeti potvrdu o svom 4 h radnom vemenu da nam promijene ugovor. Pokušavam pronaći taj pravilnik, tj. koliko moje dijete smije boraviti u vrtiću i mogu li mi oni mijenjati ugovor koji sam potpisala prije 2 godine. Znam da nema smisla raditi 4 stata a dijete držati 8 h u vrtiću, ali to mi je ponekad neizvedivo (ako ja kasnim 20 min a on zaspe u vrtiću-moram ga buditi ili?). Pravo na srv mi ističe u svibnju,2011- hoće li mi onda opet mijenjati ugovor? Bojim se samo da ga ne premjeste iz njegove grupe jer su tete divne i zapravo jedini razlog zbog kojeg smo u tom vrtiću (mlađe dijete ide u drugi vrtić).

7 Re: Novi pravilnik-Prava roditelja on Sat Sep 04, 2010 5:43 am

MBee


Ugovor s vrtićem dobiješ na 5 sati (tu je kao uračunato 1 sat za put vrtić/posao).

8 Re: Novi pravilnik-Prava roditelja on Sun Sep 05, 2010 6:32 am

matanica


Hvala, tako sam i mislila, zapravo tako treba i biti samo što mi je žao baš svaki dan ga odvoditi u vrijeme kada mu se spava jer su do 12 djeca već preumorna za bilo kakvu drugu aktivnost. Kažem, biti će dobro ako nas ne izbace iz grupe jer je već bilo naznaka o tome kako je sada drugačija situacija obzirom da smo kategorizirani jer bi oni trebali maknuti jedno ili dvoje djece iz grupe po pravilu. A to nije moguće pa ja predviđam da bi mi mogli izletjetu neku drugu grupu.

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum