Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

Britanka će moći normalno živjeti bez dijelova mozga

Go down  Message [Page 1 of 1]

Pepita

avatar
Admin
Britanka će moći normalno živjeti bez dijelova mozga

19.06.2009.

Emma Kon (25) je sa 17 godina dobila epilepsiju. Dnevno je imala 100 epileptičnih napadaja. Jedini spas joj je bila vrlo riskantna operacija u Belgiji

Čak 100 epileptičnih napadaja na dan bila su svakodnevica Britanke Emme Kon (25). Epilepsiju je dobila sa 17 godina kao posljedicu teške upale mozga zbog koje je bila tri tjedna u komi. Zbog epilepsije je morala napustiti fakultet i nije mogla zadržati posao. Njezini roditelji odlučili su ju poslati na riskantnu operaciju mozga u Belgiju, koju su platili 56.000 kuna. Liječnici su roditelje i Emmu upozorili da bi nakon operacije mogla biti paralizirana ili, što je gore, da bi mogla umrijeti.
- Odlučila sam sve riskirati. To je bila moja posljednja šansa da počnem normalno živjeti - rekla je Ema. U prve dvije operacije otvorili su joj lubanju, a u nju su ugradili neku vrstu željezne rešetke. Nju su spojili na aparat koji je snimao moždane valove dok je Ema bila bez svijesti. Svi epileptični napadaji dolazili su iz sedam dijelova u mozgu koje su kirurzi onda odstranili. Nakon silnih zahvata Emma mjesecima se oporavljala u bolnici. Belgijski kirurzi Emmi su zaustavili epileptične napadaje.


Izvor


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum