Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

HPV-cijepivo

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 HPV-cijepivo on Tue Aug 11, 2009 2:08 pm

Gost


Guest
Tri djevojke umrle, dok su druge završile u bolnici nakon primanja HPV vakcine (Gardasil)

Nakon uvođenja kontroverznog zakona u SAD koji nalaže obaveznu vakcinaciju ženske djece Merck-ovom novom vakcinom protiv papiloma virusa, Gardasil, pristižu izvještaji o veoma ozbiljnim sporednim efektima.

1637 nepoželjnih reakcija na vakcinu je prijavljeno od strane organizacije Judicial Watch, uključujući i tri djevojke koje su umrle kratko nakon imunizacije. Organizacija Judicial Watch je došla u posjed izvještaja od Američkog Zavoda za Zaštitu Zdravlja (U.S. Food and Drug Administration) uz pomoć Zakona o Slobodi Informisanja.

U Australiji, 25 djevojaka je nakon vakcinacije imalo glavobolje, mučninu i vrtoglavicu. U nekim slučajevima, problemi su bili toliko ozbiljni da su djevojke morale biti prebačene u bolnicu. Vrijednost dionica australijske kompanije CSL, pala je nakon što je izviješteno o ovom incidentu.

British Medical Journal June 9, 2007;334:1182-1183


Komentar Dr. Mercole:Da li vlada treba zahtijevati od djevojaka da se vakcinišu Gardasilom kad mogući sporedni efekti te vakcine uključuju smrt i hospitalizaciju? Takođe postoje i neki izvještaji iz Nacionalnog Centra za Vakcine o slučajevima gubitka svijesti i vrtoglavice, koji su prijavljeni kao sporedni efekti Gardasila od strane desetina pacijenata, a postoje i određene sumnje da Gardasil može izazvati neplodnost.

To je prevelik rizik za jednu vakcinu koja samo ponekad može zaštititi od HPV, koji se 100% može izbjeći i bez takve jedne skupe i potencijalno fatalne vakcine.

Molim vas da shvatite da je kompanija Merck izmanipulisala medicinski i politički sistem kako bi ovi PRISILILI djecu da prime tu opasnu vakcinu, a oni došli do ogromnog profita. Mamac kojim su se ovdje poslužili je potencijalno smanjenje raka grlića materice.

Zapamtite, Merck, proizvodjač ove vakcine je ista ona kompanija koja je napravila Vioxx, koji je ubio preko 60 hiljada ljudi.

Takođe je važno za razumjeti da će ove godine rak grlića materice koji može biti uzrokovan od HPV biti dijagnosticiran kod oko 11 hiljada žena i 3700 njih će umrijeti od njega. U poređenju, 16 puta više žena u Americi će oboljeti od raka dojke (178480), i 11 puta više njih će umrijeti od njega (40460).

Kao što Merck-ova vlastita literatura kaže, bitno je za razumjeti da Gardasil ne štiti žene protiv nekih "ne-vakcinskih" tipova HPV. Znači, čak i kad djevojke pristanu na rizik i budu vakcinisane, one opet mogu dobiti HPV.

Na kraju, iako će više od 6 miliona žena biti inficirano sa HPV svake godine, imuni sistem žene je često dovoljno jak da sam izađe na kraj s tom infekcijom. Oko 90% HPV infekcija se izljeće same od sebe unutar 2 godine.

Zapamtite, NIJE sama infekcija toliko u pitanju, koliko je u pitanju čovjekov imuni sistem. Vi stalno možete biti izloženi tim bakterijama i virusima, međutim, ukoliko imate jedan zdrav životni stil, odbrambeni sistem vašeg organizma će lako da izađe na kraj sa svim infekcijama

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum