Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

Britanija Amerikancima izručuje hakera koji boluje od autizma

Go down  Message [Page 1 of 1]

Pepita

avatar
Admin
03.08.2009 09:38

LONDON - Britanski haker Gary McKinnon bit će izručen SAD-u, gde ga čeka do 60 godina zatvora zbog provale u računalni sustav Pentagona. Ono što je naročito provuklo pažnju medija jest činjenica da 43-godišnji McKinnon ima Aspergerov sindrom (blaži oblik autizma), i da je, neposredno poslije terorističkih napada 11. rujna 2001., provalio u 97 računala Pentagona i NASA-e tragajući za podacima u vezi sa neidentificiranim letećim objektima.

Njegova majka je uputila apel britanskim dužnosnicima da spriječe njegovo izručenje, budući da je britanski Vrhovni sud presudio da SAD na to imaju puno zakonsko pravo.
McKinnon je otkriven 2002. i nikada nije poricao da je upao u kompjuterske mreže američkih oružanih snaga i NASA. Sebe je nazivao "NLO entuzijastom" i od početka je tvrdio da je tragao za tajnim dokumentima o NLO ,uvjeren da ih američke vlasti ne žele objaviti.

Amerikanci, piše konzervativni londonski dnevnik Times, nemaju mnogo razumjevanja za krhko mentalno stanje nekoga koga vide kao prijetnju američkoj državnoj sigurnosti.

"Zašto se ne zaustavi izručenje čovjeka koji je očito ranjiv i pati od Aspergerovog sindroma?" pita jedan od odvjetnika, "Gary sasvim sigirno nije netko tko bi bio u stanju nositi se s američkim kaznenim sustavom i postoje jasni dokazi da bi kod njega došlo do mentalnog sloma ako bude izručen."

Desničarski Dily Telegraph navodi da je 40 britanskih poslanika uputilo direktan apel predsjedniku Obami da spreči Mekinonovo "sramno izručenje".

Iako su McKinnonovi odvjetnici tvrdili da postoji opasnosti da bi njihov klijent, bude li izručen Amerikancima, mogao postati psihotičan ili izvršiti samoubojistvo - prizivni sud je odlučio drugačije.

McKinnon je otkriven 2002. i nikada nije poricao da je upao u kompjuterske mreže američkih oružanih snaga i NASA. Sebe je nazivao "NLO entuzijastom" i od početka je tvrdio da je tragao za tajnim dokumentima o NLO, uvjeren da ih američke vlasti ne žele objaviti.ABCportal.info


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

Kanad


Prosto je odvratno koliko se Britanci slihtaju Amerima i koliko zavise od njih, svaku im zelju ispunjavaju. Zatvorice ga verovatno u neku psihijatrijsku instituciju daleko od kompjutera, ukoliko ne pristane da hakuje za Pentagon. Sad

UrchinStar47

avatar
Potsjeca me na ovo:
http://www.phrack.org/issues.html?issue=7&id=3&mode=txt

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum