Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

Online nastava

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Online nastava on Sat Sep 05, 2009 7:08 pm

Pepita

avatar
Admin
Ovakav tip nastave bi stvarno bio dobar za večinu autistične djece.Evo samo dio iz članka...

Julie Foertsch, Morton Ann Gernsbacher: Kad medij prikazuje sadržaj: Korištenje jedinstvenih obilježja online komunikacije


Proučavanje autizma, kolegij za više studijske godine koji se u potpunosti održava putem Interneta, iskoristio je poučne veze između svojega sadržaja — spoznajnih i društvenih iskustava autističnih osoba — i svojega online okruženja, koje je učinkovito uklonilo neverbalne društvene znakove koji oblikuju komunikaciju u učionici.

To što su bili ograničeni na online komunikaciju pomoglo je studentima da shvate složenost komuniciranja bez neverbalnih znakova ili, ako su u pitanju autistične osobe, kada je neverbalne znakove teško ili nemoguće dešifrirati te je omogućilo studentima da bolje shvate kako osobe s autizmom uspješno napreduju u online komunikaciji te što su prednosti, a što nedostatci u online komunikaciji za njih same.

Jedan je student napisao: Mislim da je zaista lako shvatiti koliko Internet olakšava autističnim osobama da se izraze. Možda zvuči smiješno, ali kad se sjetim naših online brbljaonica i sam se osjećam otprilike tako. Prilično sam sramežljiv u razrednom okruženju i nije mi lako sudjelovati. Često se događa, kad neko pitanje pobudi veliko zanimanje u učionici, da neću ništa reći samo zato jer svi ostali već govore. Već dugo pokušavam prevladati tu sramežljivost i mislim da sam zaista puno postigao, ali ova internetska nastava je odlična jer nudi drukčije okruženje.

kompletan članak


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

2 Re: Online nastava on Sun Nov 22, 2009 11:24 am

Pepita

avatar
Admin
Još kad sam čitala ovaj članak ,palo mi je nešto napamet pa sam to sad počela i primjenjivati. Spojila sam kameru i na drugo računalo ,ja na jednom -ona na laptopu ,šteknemo se na net i preko msn-a se gledamo,odnosno radimo na govoru.Tek smo počeli ali mislim da će ići dobro jer joj je pažnja 100% usmjerena na mene i ono što govorim.Sasad ćemo tako a onda početi i s dopisivanjem ...nadam se da joj neće ovo brzo dosaditi


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

3 Re: Online nastava on Sun Nov 22, 2009 11:41 am

Gost


Guest
baš ti je ideja super-moglo bi se provat...mene je oduvjek zanimalo kako nas vide kad im je tako teško pogledati nas,jesmo li im ravna ploha ili trodimenzonalni-baš lupam,ali eto o svemu razmišljam...

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum