Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

80 posto krivotvorenih lijekova prodano je na Internetu

Go down  Message [Page 1 of 1]

Pepita

avatar
Admin
80 posto krivotvorenih lijekova prodano je na Internetu

Svijet - Zdravlje | Petak, 02 Listopad 2009Odluka Europske komisije da se ne donose zakoni protiv online ljekarni velik je propust u njezinu prijedlogu za borbu protiv krivotvorenih lijekova, smatraju zastupnici Europskog parlamenta. Govoreći na sastanku s predstavnicima industrije u Europskom parlamentu, zastupnik Jorgo Chatzimarkakis rekao je da je online trgovina krivotvorenim lijekovima nezakonit posao koji se brzo širi te da je EK učinio propust izostavivši je iz predložene direktive.

Gotovo 80 posto krivotvorenih lijekova prodano je na internetu i to je velik zdravstveni rizik, rekao je, istaknuvši da je studija WHO-a pokazala da je polovica lijekova kupljena online krivotvorena.

"Nisam zadovoljan što Komisija uopće ne spominje internet, nego prepušta državama članicama da prekinu internetsku prodaju", rekao je.

Chatzimarkakis, njemački liberal, upozorio je također da se krivotvorene lijekove sve više prodaje putem legalnog opskrbnog lanca. Smatra da bi države koje dopuštaju prodaju lijekova putem interneta trebale sastaviti popis pouzdanih online ljekarni kako bi pomogle potrošačima da izbjegnu krivotvorene lijekove.
Izvor


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum