Autizam forum

Autizam forum


You are not connected. Please login or register

Autistični dječak 11 dana u podzemnoj

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Autistični dječak 11 dana u podzemnoj on Sat Nov 28, 2009 10:02 pm

Pepita

avatar
Admin
Za one koji nemaju naviku pregledavati portal,napomenula bih da se u donjem dijelu automatski ažuriraju članci vezani za autizam,tako je ovih da stiglo 2,3 nova.

Dječak koji boluje od Aspergerova sindroma lutao je hodnicima podzemne željeznice nakon što je pobjegao od kuće, a nađen je zahvaljujući fotografijama kojima su njegovi roditelji oblijepili Brooklyn.


Potragu za 13-godišnjim Franciscom Hernandezom Juniorom koji je nestao 15. listopada pokrenula je njegova majka Marsiela Garcia obrativši se za pomoć njujorškoj policiji. Dječak koji boluje od rijetke vrste autizma, Aspergerova sindroma, pronađen je zahvaljujući fotografijama koje su njegovi roditelji oblijepili po gradu.

Mali Francisco nije u stanju komunicirati s drugim ljudima i vrlo je asocijalan, a pobjegao je od kuće nakon što je pomislio da će imati problema zbog loših ocjena u školi, ispričala je za CNN njegova majka. Marsiela je nestanak sina najprije prijavila policiji, ali kako ona i suprug nisu bili zadovoljni učinkovitošću potrage, uzeli su stvari u svoje ruke. Umnožili su Franciscove fotografije i oblijepili ih po ulicama Brooklyna i na postajama podzemne željeznice.

- Danima nije bilo nikakvih vijesti sve dok ga jedanaestog dana nije slučajno prepoznao prometni policajac na Coney Islandu i doveo ga neozlijeđenog – ispričala je Franciscova majka. Rekla je da je njezin sin 11 dana proveo u istoj odjeći, spavajući u vagonima podzemne željeznice i koristeći javne zahode. Kad je pobjegao od kuće, u džepu je imao 11 dolara s kojima je kupovao lizalice, čips i drugu hranu koja se prodaje u podzemnoj željeznici.

- Nikad mi nije objasnio što se tih dana s njime događalo – požalila se Franciscova majka dodajući da je njezin sin tek rekao da nije želio od nikoga tražiti pomoć, što je uobičajeno kod djece s Aspergerovim sindromom.

Na izvornom članku možete pogledati video http://www.vecernji.hr/vijesti/autisticni-djecak-11-dana-podzemnoj-clanak-56207


_________________
P. 1998.g-pervazivni razvojni poremećaj
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum